En lättlagad gryta där man börjar med att koka köttet, sedan potatis och sist grönsakerna.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g rostbiff
4 dl vatten
2 msk kalvfond
2 lagerblad
1 msk rosmarin färsk och hackad
3 msk balsamvinäger
5 potatisar
1 palsternacka
4 salladslökar eller 1 purjolök
250 g färsk broccoli
1 tsk Maizena majsstärkelse
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och sedan i bitar.
2. Koka upp vatten, fond, lagerblad, rosmarin och balsamvinäger i en gryta. Lägg i köttet och koka under lock ca 20 min.
3. Skala och dela potatis och palsternacka i bitar. Lägg ner dem och koka ca 10 min till.
4. Skär salladslök och broccoli i bitar. Lägg ner dem i grytan. Koka ytterligare 3-4 min. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och häll ner i grytan. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.