I annonssamarbete med SöNDAG

Ett vårigt recept på balsamicomarinerad sparris med lax och parmesan som passar fint i påsk.

För 10 portioner

Ingredienser

40-50 gröna sparrisar
salt och nymalen svartpeppar

Marinad:

0,5 dl balsamvinäger
1,5 dl riktigt god olivolja
salt och nymalen svartpeppar

Servering och garnering:

150 g parmesanost
10-15 g färskrökt lax i skivor
1 pkt pinjenötter
balsamicosirap

Balsamicomarinerad sparris med lax och parmesan

 

1. Ansa sparrisen och koka den i 3 minuter i lättsaltat vatten. Vispa ihop ingredienserna till marinaden och smaka av. Lägg ner den varma sparrisen i marinaden och vänd runt.

2. Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna.

3. Arrangera sparris och laxskivor på ett stort eller tio små fat. Hyvla över parmesan, strö på pinjenötterna, salta och peppra. Ringla till sist över lite balsamicosirap och servera med ett gott bröd.

Fler recept med: Fest, Förrätter, Grönsaker, Påsk, Söndag