En god, liten vickningsrätt som även kan passa på en buffé eller som en brunchrätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

250 g bladspenat fryst
0,5 gul lök
2 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
0,5 msk smör till formarna
4 ägg
1,5 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 dl ost riven

1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och krama ur den lätt. Skär den i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Fräs löken glansig i olivolja. Tillsätt spenat och låt den steka med några minuter. Salta och peppra. Fördela i smorda formar som rymmer ca 1 1/2–2 dl. Gör en liten fördjupning i spenaten. Knäck försiktigt ett ägg i varje form.
3. Blanda yoghurt med pressad vitlök. Skeda yoghurtsåsen över äggen och strö till sist över osten.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills äggen stelnat.

Fler recept med: Ägg och mejeri, Frukost, Övrigt