Bakade havregryn med äpple, russin och kanel

Recept på bakade havregryn med äpple, russin och kanel. En blandning mellan gröt och ­pudding. Det här blir en stor sats, men förvara i kyl och värm upp så mycket du vill ha åt gången, så har du frukost till hela veckan.

Annonsen laddas.

1 timme

Bakade havregryn med äpple russin och kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, med lite av det ­smälta smöret.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk.
  4. Kärna ur äpplet och skär det i grova bitar. Varva äpple och ­russin med de torra ingredienserna i formen. Häll över äggblandningen och se till att den blir jämnt ­fördelad.
  5. Blanda alla ingredienser till ­toppingen och fördela den i formen. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills ”puddingen” har stannat och  fått fin ­gyllenbrun färg. Låt svalna något före servering.
  6. Servera med äppelmos eller skivade äpplen och havremjölk.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till din pudding:

Perfekt form för pudding: Kolla fina formen här!

Recept från Allt om Mat