Bakade färskpotatisar med kallrökt lax och pepparrotsröra

Recept på bakade färskpotatisar med kallrökt lax och pepparrotsröra. Små, salta godingar som toppas med len röra och lax.

För 12 potatisar:

Ingredienser

12 färskpotatisar små
1 msk rapsolja
1 tsk flingsalt
100 g lax kallrökt, i tunna skivor

Pepparrotsröra:

100 g färskost naturell
1 msk pepparrot färskriven

Garnering:

dillkvistar

15 minuter + 30 minuter i ugn

Bakade färskpotatisar med kallrökt lax och pepparrotsröra – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisarna rena och torka dem på hushållspapper. Pricka dem med en gaffel och blanda med olja och salt i en ugnssäker form.
  2. Tillaga mitt  i ugnen ca 30 min, tills potatisarna är mjuka inuti och skalet krispigt. Låt kallna.
  3. Röra: Blanda färskost och pepparrot.
  4. Skär laxen i mindre bitar. Skär ett kryss i toppen av varje potatis och tryck försiktigt så att de öppnas. Fyll med röran och toppa med kallrökt lax. Garnera med dill.

Recept av Viktoria Buskqvist

P.S. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!