Bakade klyftor av sötpotatis blir festlig tillsammans med stark chilismakande keso och en syrlig svampsallad.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 sötpotatis (ca 400 g)
1 tsk olivolja
0,5 tsk salt
1 msk pressad lime

Svampsallad

100 g champinjoner skivade
2 salladslökar el liknande strimlade
1 tsk olivolja
1 krm salt
1 tsk vinäger

Servera med

3 msk keso chili

Bakad sötpotatis med varm svampsallad & chilikeso – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Borsta sötpotatisen och dela den på längden i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnssäker form. Pensla med oljan blandad med salt och limesaft.
  2. Baka i ugnen ca 25 minuter tills klyftorna känns mjuka.
  3. Svampsallad: Fräs under tiden champinjoner och lök i lite olja.
    Smaka av med salt och vinäger. Servera bakade sötpotatisklyftor tillsammans med svampsallad och keso.