Var försiktig med saltmängden till omeletten eftersom osten är ganska salt. Gör omeletten dagen före så blir den lättare att skära.

För 10 - 12 person(er)

Ingredienser

2 schalottenlökar
1 msk smör
150 g prästost vällagrad
6 ägg
2,5 dl mellangrädde
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Het paprikasallad:

200 g grillad, inlagd röd paprika (1 burk)
50 g prästost vällagrad
0,5 msk honung flytande
0,5 dl solrosfrön rostade
0,5 röd chili t ex spansk peppar
2 msk gräslök hackad
1 tsk balsamvinäger

Garnering:

300 g salsiccia ( eller annan smakrik korv)

1. Sätt ugnen på 150°. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den mjuk i 1 msk smör.
2. Grovriv osten. Blanda lök och ost i en bunke.
3. Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 28 cm, och klä den invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut osten i botten på formen.
4. Blanda ägg, grädde och mjölk. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över ostmassan. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme tills äggstanningen har stannat. Ta ut och låt svalna. Ställ in omeletten i kylen.
5. Låt den inlagda paprikan rinna av och hacka den grovt. Grovriv osten. Blanda paprika och ost och tillsätt honung, solrosfrön, chili och gräslök. Smaka av med balsamvinäger.
6. Skär korven i skivor och stek dem ca 2 min per sida.
7. Skär omeletten i ca 24 bitar. Toppa med en korvskiva och paprikasallad på varje bit.