Bakad potatis med ratatouille

Bakad potatis blir bäst lagad i vanlig ugn. Då blir skalet frasigt och innanmätet mjukt. 580 kcal per portion, 21 g fett, 23 g protein, 70 g kolhydrater .

30 minuter

Bakad potatis med ratatouille

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°. Skölj potatisarna och pricka skalet. Lägg potatisarna mitt i ugnen direkt på gallret. Baka dem ca 30 min, tills de känns mjuka.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och fintärna zucchini och paprika.  Fräs löken i en stor vid kastrull i 2 msk olivolja ca 1 minut. Blanda ner zucchini och paprika. Fräs under omrörning ca 2 min.

3. Tillsätt vatten, buljongtärningar, 2 krm svartpeppar och 1/2 tsk salt. Låt sjuda på låg värme ca 10 min.

4. Tärna tomaterna och blanda ner dem och avrunna bönor i grönsaksfräset. Blanda om försiktigt och låt sjuda ca 2 min. Blanda ner tärnad fetaost strax före servering.

5. Skär ett kryss i potatisen och servera med ratatouille.

Recept från