Bakad potatis med brynt ­nötsmör

Den rostade smaken från hasselnötter och brynt smör passar perfekt till potatisen och grönsakerna.

30 min + 1 timme i ugn

1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisarna och picka dem väl med en provsticka. Lägg dem på gallret mitt i ugnen och baka dem tills de är helt genommjuka, beräkna ca 1 timme beroende på storlek.
2. Bryn smöret i en kastrull. När det tystnar, börjar stiga i kastrullen och dofta lite nötaktigt tas kastrullen åt sidan och sätts i ett kallt vattenbad. Låt stå ca 10 min.
3. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de börja svartna och skalet börjar spricka. Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort det mesta av skalet. Finhacka nötterna.
4. Vispa smöret med elvisp tills det är riktigt fluffigt. Blanda i nötter och salt.
5. Skär ett kryss i varje potatis och servera dem med det rumsvarma nötsmöret.

Recept från