Bakad potatis fylld med tomatvinägrett

Potatis som bakas och sedan fylls med basilika, parmesan och tomater.

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Borsta potatisen ren och picka dem med en sticka. Lägg den i en
ugnssäker form och baka potatisen mitt i ugnen ca 30 min, känn med en sticka så att potatisen är mjuk.
3. Ta ut potatisen. Höj värmen till 225°. Skär av ett lock och gröp ur potatisen och locket. Lägg den urgröpta potatisen i en skål.
4. Koka upp vatten. Skär ett kryss i tomaterna och lägg ner dem i vattnet ca 30 sek. Ta upp dem och spola dem i kallt vatten.
Dra av skalet, kärna ur och skär dem i små tärningar.
5. Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör ner det i potatisen och blanda till ett mos. Tillsätt basilika, vitlök, och 1 dl av parmesanosten. Blanda ner tomater och smaka av med salt och peppar.
6. Fyll potatisarna med moset och strö på resten av parmesanosten. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min.
7. Blanda tomatpuré och socker i en kastrull. Tillsätt vinäger och olja under kraftig omrörning. Smaka av med salt och peppar.
8. Servera potatisen med varm vinägrett, rucola och oliver.

Recept från