Paprika bakas långsamt för att bli söt och mjuk. Servera med oliver och örter i en färgstark sallad.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 paprikor röda och gula
4 vitlöksklyftor
0,5 röd chilifrukt
2 msk olivolja
0,5 tsk havssalt
1 krm svartpeppar nymalen
1,5 msk franska örter (herbes de Provence)
1 dl svarta oliver
örter t ex basilika eller timjan, till garnering

1. Sätt ugnen på 175°. Kärna ur paprikorna och dela dem i breda bitar. Finhacka vitlöken och kärna ur och strimla chilin.
2. Blanda paprikan i en ugnssäker form med olja, vitlök och chili. Salta, peppra och strö över örtkryddan.
3. Täck formen med aluminiumfolie och baka mitt i ugnen 50 min.
4. Låt paprikan kallna, lägg upp den och garnera med oliver och färska örter.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader, Vegetariskt