Bahn Mi – Vietnamesisk baguette

Här hittar du ett fantastiskt recept på en vietnamesisk köttmacka med en massa koriander och het sås.

Annonsen laddas.

30 min + 1 ½ timme koktid

Bahn Mi – Vietnamesisk Baguette

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Skär köttet i tärningar, ca 3 x 3 cm. Skala och finriv vitlöken. Blanda köttet med vitlök, soja, honung, vinäger och ingefära i en gryta som tål ugnsvärme. Krydda med 1 tsk salt och peppar.

2. Sätt på ett lock och tillaga mitt i ugnen ca 1 ½ timme, tills köttet är mört. Ta av locket efter ca 1 timme och låt köttet steka klart utan lock så att det får fin färg och krispig yta.

3. Skiva gurkan tunt. Skala och finstrimla moroten. Blanda gurka och morot med vinäger, socker och 2 krm salt.

4. Ansa och strimla salladslöken. Skär baguetten i fyra bitar och skär ett snitt i dem. Rosta dem i olja i en stekpanna.

5. Bred leverpastej i bröden. Fyll med kött, gurka, morot och koriander. Toppa med salladslök och ­chilisås och servera.

Recept från Allt om Mat