Bågviksgädda

Det här receptet på en mycket god rätt med gädda har experimenterats fram av Karl-Edward. Gädda är en fisk med som går utmärkt bra att variera vid tillagningen. Här ger senapen en fin smakbrytning. Är tillgången på gädda dålig kan receptet lagas med till exempel gös- eller torskfilé.

1. Salta med hälften av saltet, peppra och bred ut senap över hela filéerna. Skär varje filé i 4-5 bitar. Blanda samman ströbröd och vetemjöl. Vänd fiskbitarna i ströbrödsblandningen.
2. Hacka löken och skiva champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i hälften av smöret i en traktörpanna, tillsätt det resterande saltet.
3. Stek fisken gyllenbrun i smör i stekpanna. Lägg över den på löken och champinjonerna i traktörpannan. Tillsätt grädde och sjud under lock ca 5 min. Garnera med dill och servera med kokt potatis.

Recept från