Baguette, nöt

Baguetter med nötter, olika nötter går bra.Vill man ha extra god nötsmak kan man först rosta nötterna i en torr panna.

20 min + 1 tim jäsning + 30 min i ugnen

1. Mixa eller mortla nötterna grovt i en 
matberedare eller i en mortel.
2. Smula och rör ut jästen i vattnet i en 
bunke (använd kallt vatten om brödet jäses över natten, annars 37°). 
3. Tillsätt salt, honung, olja och mjöl. 
Arbeta till en smidig (men kladdig!) deg.
4. Låt degen jäsa under bakduk 1 tim.
5. Sätt ugnen på 250°. Ställ in och värm plåten.
6. Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela 
den försiktigt i tre delar.
7. Vrid och forma försiktigt till baguetter. 
Lägg dem på bakplåtspapper på den varma plåten.
8. Grädda bröden 
mitt i ugnen ca 20 min. Sänk värmen om de får för mycket färg.

Recept från /LagaLätt