Bagel med rostbiff och surkål

Saftig bagel med flera lager rostbiff och surkål – kläm ihop och njut!

För 4 mackor:

Ingredienser

4 bagels se recept
3 msk senap grov skånsk
100 g färskost naturell
20 skivor rostbiff
2 dl surkål
50 g rucola

Tillbehör:

gröna oliver

20 minuter

Bagel med rostbiff och surkål – gör så här:

  1. Blanda senap och färskost.
  2. Halvera bagelsen och rosta i stekpanna eller brödrost.
  3. Bred senapskrämen på ­bagelsen och lägg ihop med rostbiff, surkål och rucola.

Att dricka till bagel med surkål

Primátor Premium Dark, Tjeckien, 14:20 (33 cl).
Mörkt lageröl med inslag av torkade frukter, bröd, rostade toner och en ganska mild beska. Fint avrundad.

Hittar du inte denna öl på ditt Systembolag, be personalen hjälpa dig finna ett liknande.

Bagels (för dig som vill baka egna)

45 minuter + 1 ½ timme jästid + 15 minuter i ugn
Till ca 20 bagels:
25 g jäst
3 dl vatten
2 dl mjölk
2 tsk strösocker
2 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl (720 g)
Kokning:
2 liter vatten
Pensling:
1 ägg
Garnering:
½ dl vallmo- eller sesamfrön

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, mjölk och socker. Arbeta in salt och mjöl till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.

2. Dela degen i ca 20 bitar på en mjölad arbetsbänk. Rulla bitarna till runda bullar. Stick ner ett finger mitt i varje bulle och snurra runt fingret så att det blir ett stort hål på mitten. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

3. Koka upp vattnet i en gryta. Sätt ugnen på 200°.

4. Sänk försiktigt ner några bullar i taget i det kokande vattnet. Låt sjuda ca 3 min. Ta upp bröden med hålslev och lägg dem på en kökshandduk så att de rinner av. Lägg tillbaka bullarna på plåten. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmo- eller sesamfrön.

5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem svalna på galler.

Fler recept med: Amerikanskt, Mackor, Nötkött, Övrigt