Baconlindade pilgrimsmusslor med majspuré

Recept på baconlindade pilgrimsmusslor med majspuré. Ljuvliga kontraster av rökigt, sött och salt.

För 6 personer:

Ingredienser

12 pilgrimsmusslor
6 baconskivor
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

Majspuré:

1 burk majs (150 g)
2 msk färskost naturell
1 msk kycklingfond konc
1 msk olivolja
1 krm chiliflakes
1 krm flingsalt

Garnering:

5 rädisor
1 kruka koriander
limeskivor

35 minuter

Baconlindade pilgrimsmusslor med majspuré — gör så här:

  1. Majspuré: Låt majsen rinna av. Värm majskornen i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa slätt med mixerstav och håll varmt.
  2. Torka av musslorna med hushållspapper. Skär baconet i långa strimlor på längden och linda runt musslorna. Trä upp dem på små blötlagda cocktailpinnar av trä. Grilla runtom 3–4 min. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg en klick av majspurén på assietter och toppa med pilgrimsmusslorna. Garnera med skivade rädisor, koriander och lime.
Fler recept med: Förrätter, Övrigt, Skaldjur