Baconkex

Recept på baconkex. Smakrika kex med knaperstekt bacon och karamelliserad lök. Perfekt att baka i god tid och servera som tilltugg. Har de varit frysta är de godast om de sprödvärms före servering.

20 minuter +1 timme i kyl + 10 minuter i ugn
  1. Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på bakplåtspapper. Finhacka baconet. Skala och fintärna löken. Stek löken i 1 msk smör på svag värme ca 10 min, tills den får söt, karamelliserad smak. Låt löken kallna.
  2. Tärna 100 g smör och blanda snabbt ihop med mjöl, bacon och lök. Forma degen till en rulle, ca 3 cm i diameter. Linda in rullen i plastfolie och lägg i kylen ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225°. Skär rullen i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills kexen fått fin färg i kanterna. Låt kallna på plåten. 

 

Recept från