För 4 person(er)

Ingredienser

500 g nötkött t ex rostas eller utskuren biff
2 vitlöksklyftor
25 g pinjekärnor
140 g bacon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
150 g färsk spenat

Tillbehör

potatispuré eller potatisklyftor

20 min

1. Skala och hacka vitlöken.
2. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna tills de får färg.
Ta upp dem.
3. Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.
4. Krydda köttet med hälften av salt och peppar. Stek det i hälften av smöret i stekpannan ca 2 min per sida. Ta upp det.
5. Fräs vitlöken och spenaten hastigt i resten av smöret i stekpannan. Smaksätt med resterande salt och peppar och tillsätt pinjekärnorna.
Servera köttet ovanpå spenaten och lägg på baconet.