Bacon och sill, en lyckad kombination med sting av pepparrot.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 burk löksillsfilé (540 g)
1 bacon (140 g)
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk pepparrot riven
1 tsk honung flytande
0,5 krm svartpeppar nymald

Bacon- och pepparrotssill – gör så här:

  1. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av i en sil.
  2. Skär baconet i små bitar och knaperstek i en torr panna. Låt rinna av och kallna på hushållspapper.
  3. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, pepparrot, honung och peppar. Vänd i sillen och baconet, spara lite till garnering.
  4. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Strö över det sparade baconet före servering. Sillen är hållbar ca 1 vecka i kyl.
Fler recept med: Fisk, Jul, Övrigt, Smårätter