Recept på bacon- och kräftsås. Servera rätten med ett glas vitt och fredagsmiddagen är i hamn!

För 4 person(er)

Ingredienser

2 bacon paket (à 140 g)
1 burk kräftstjärtar i lake
12 körsbärstomater ( ca 350 g)
150 g champinjoner
0,5 chili, t ex spansk peppar röd
1 knippa persilja
1 msk smör
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
1 påse spenat färsk (150 g)
5 dl lättgrädde (5 %)
1 grönsaksbuljongtärning gärna med persilja och vitlök
1 dl parmesanost riven
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 msk Maizena majsstärkelse

Tillbehör:

pasta

Bacon- och kräftsås — gör så här:

  1. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  2. Ansa tomaterna. Ansa och halvera champinjonerna. Kärna ur och strimla chilin. Hacka persiljan.
  3. Fräs tomater och svamp i smör ca 3 min. Tillsätt vinäger och honung och fräs ytterligare 1 minut.
  4. Blanda ner chili, persilja och spenat och häll över grädden. Smula i buljongtärningen och låt puttra ca 5 min.
  5. Vänd i bacon, kräftstjärtar och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Blanda  redningen i såsen och koka upp. Servera såsen till nykokt pasta.