Bacon- och ädelostströsslad mandelpotatispuré

Förbered bacon- och ädelostströsslet och finhacka gräslöken innan gästerna kommer. Moset kan stå färdigt i kastrull under lock, så att det håller värmen. Då går det snabbt att få ut skedarna när gästerna samlats.

Annonsen laddas.

Bacon- och ädelostströsslad mandelpotatispuré

 

1. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Knaperstek baconskivorna i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Finhacka baconet och ställ åt sidan.
2. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Värm mjölken i en kastrull eller mikrovågsugn. Mosa potatisen. Blanda i smöret och den varma mjölken. Smaka av med salt och peppar. Vispa med elvisp till ett fluffigt mos.
3. Fyll potatismoset i en spritspåse utan tyll. Spritsa moset på skedar. Smula ädelost över de varma mosklickarna. Strössla över bacon och gräslök på varje sked före servering.

Recept från Allt om Mat