Lime, mynta och chili sätter lite sting på denna somrigt gröna soppa.



För 6 person(er) på buffé

Ingredienser

5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 avokador
1/2 gurka
1/2 röd chili, t ex spansk peppar
1/4 gul lök
1 dl färska myntablad
1 msk pressad lime
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

1 msk kallpressad rapsolja

Garnering

krasseblommor

15 min

1. Koka upp vatten och buljongtärning och låt kallna.
2. Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ut fruktköttet. Skär gurkan i bitar. Kärna ur och skär chilin i mindre bitar. Skala och skär löken i bitar.
3. Mixa avokado, gurka, chili, lök och myntablad med lite av ­buljongen. ­Tillsätt resten av buljongen och smaksätt med ­limesaft, salt och peppar. Ställ kallt till servering.
4. Ringla lite olja på soppan och garnera med krasseblommor.

Fler recept med: Övrigt