Recept på avokadohummus. Extra len och krämig blir hummusen med avokado. Använd gärna den ljusa tahinin (sesampasta), som ibland kallas ­libanesisk.

För 3 dl

Ingredienser

1 örpackning kikärter kokta (380 g)
2 msk tahini t ex Sevans ­libanesiska
1 klyfta vitlök
1 tsk salt
2 msk citron pressad
1 tsk koriander mald
1 tsk spiskummin mald
1/2 dl vatten
2 avokador

Chiliolja

1/2 dl olivolja
2 tsk chiliflakes
2 tsk sesamfrön

10 min

Avokadohummus

Gör så här:

  1. Chiliolja: Blanda oljan med chiliflakes och sesamfrön. Låt stå ca 15 min.
  2. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Mixa dem i matberedare med tahini, ­pressad vitlök, salt, citron och kryddor. Tillsätt vatten om den blir för tjock. Den ska vara krämig.
  3. Skala och skär avokadon i bitar. Mixa ner den i hummusen. Smaka av och servera med chiliolja.