Avokadohummus

Recept på avokadohummus. Extra len och krämig blir hummusen med avokado. Använd gärna den ljusa tahinin (sesampasta).

För 3 dl:

Ingredienser

1 förpackning kikärter kokta (380 g)
2 msk tahini t ex Sevans ­libanesiska
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 msk citron pressad
1 tsk koriander mald
1 tsk spiskummin mald
0,5 dl vatten
2 avokador

Chiliolja:

0,5 dl olivolja
2 tsk chiliflakes
2 tsk sesamfrön

10 minuter

Avokadohummus – gör så här:

  1. Chiliolja: Blanda oljan med chiliflakes och sesamfrön. Låt stå ca 15 min.
  2. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Mixa dem i matberedare med tahini, ­pressad vitlök, salt, citron och kryddor. Tillsätt vatten om den blir för tjock. Den ska vara krämig.
  3. Skala och skär avokadon i bitar. Mixa ner den i hummusen. Smaka av och servera med chiliolja.

 

PS. Gör egna pitachips av pitabröd – och doppa i avokadohummusen. Recept finns här nedan:

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sås och marinad