Avokadochutney

Taos är en underbar liten stad norr om Santa Fé, där den vackra Rio Grande Gourgebron ligger. Missa inte Taos om du ska till Santa Fé. Rullarna kan göras färdiga några timmar i förväg och bara ljummas någon minut på grillen, om man vill, strax före serveringen.

1. Kyckling: Blanda ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i kycklingen. Låt kycklingen marinera ca 1 dygn.
2. Bönsalsa: Blötlägg bönorna 10-12 timmar. Koka bönorna mjuka i lättsaltat vatten ca 35 min och låt dem svalna. Dela, kärna ur och
finhacka jalapeño. Blanda bönor, jalapeño, limejuice, koriander och salt.
3. Avokadochutney: Dela, kärna ur och finhacka avokado och habanero. Skala och finhacka löken. Blanda avokado, habanero, lök, pressad apelsin, koriander, socker, vitlök och salt.
4. Grilla kycklingen ganska högt upp från glöden eller bryn den runt om i en stekpanna, lägg över den på ugnssäkert fat och efterstek i ugnen på 130° ca 25 min, eller till 70° innertemperatur.
Låt vila 10 min under folie.
5. Förbered tillbehören. Låt gärna tomaterna rinna av i ett durkslag så blir fyllningen inte blöt.
6. Skär kycklingen i tunna skivor. Bred philadelphiaost på ena halvan av tortillan. Fördela kyckling, tomat, ost och gräslök i en sträng på den del av bröden som inte är bredd med ost. Rulla ihop så hårt du bara kan och vira in den i plastfolie en stund.
7. Skär av de yttersta ändarna på tortillarullarna och dela dem sedan på mitten.
8. Ställ rullarna på en bädd av isbergssallad och servera tillsammans med bönsalsa, chutney och gräddfil.

Recept från