Augustisoppa

Ängasoppa med grönsaker, mjölk, grädde och äggula hörde till de tidiga höstsopporna när mormor var ung. Nu gör vi en buljongbaserad soppa och sparar mjölk och ägg till efterrättspannkakorna.

1. Skrapa potatis och morötter och skär i stora bitar eller halvor.
2. Ansa salladslöken, skär den på längden och sedan i långa bitar. Skär den hela vitlöken i fyra delar. Rensa sockerärterna och dela i två eller tre bitar. Skär bort blasten på rädisorna och dela de stora.
3. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg först i potatis, morot och vitlök och låt koka 7–8 min. Tillsätt salladslök, sockerärter och rädisor och låt koka ytterligare 2 min. Krydda med salt och peppar och servera. Vitlöken ger god smak åt soppan. Pilla ut vitlöksklyftorna i soppan. Smaken är mild och god.

Recept från