Ängasoppa med grönsaker, mjölk, grädde och äggula hörde till de tidiga höstsopporna när mormor var ung. Nu gör vi en buljongbaserad soppa och sparar mjölk och ägg till efterrättspannkakorna.

För 4 person(er)

Ingredienser

8 färskpotatisar små
1 knippa morötter små
4 salladslök
1 vitlök
1 knippa rädisa
1,5 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar nymald
12 sockerärter

1. Skrapa potatis och morötter och skär i stora bitar eller halvor.
2. Ansa salladslöken, skär den på längden och sedan i långa bitar. Skär den hela vitlöken i fyra delar. Rensa sockerärterna och dela i två eller tre bitar. Skär bort blasten på rädisorna och dela de stora.
3. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg först i potatis, morot och vitlök och låt koka 7–8 min. Tillsätt salladslök, sockerärter och rädisor och låt koka ytterligare 2 min. Krydda med salt och peppar och servera. Vitlöken ger god smak åt soppan. Pilla ut vitlöksklyftorna i soppan. Smaken är mild och god.

Fler recept med: Barn och familj, Grönsaker, Soppa