I stället för kallrökt lax passar även rökt kalkon eller kyckling i tunna skivor.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g aubergine
0,75 tsk salt
1 msk olivolja
200 g lax i tunna skivor kallrökt
80-100 g picante sallads­blandning

Dressing:

2 msk citron pressad
3 msk olivolja
1 salladslök finhackad
1 krm spiskummin

Gör så här:

1. Skär auberginen i 1/2-cm tjocka skivor. Strö på salt och låt dem ligga i ett durkslag ca 30 min så vattnet dras ut. Pressa lite extra med händerna på skivorna så vattnet droppar ut fortare.
2. Blanda samman ingredienserna till dressingen och låt den stå.
3. Grilla aubergineskivorna i olja i en grillpanna eller pensla dem med olja och grilla dem på riktig grill en bit från glöden.
3. Lägg de grillade skivorna på fat eller tallrikar. Lägg på laxskivor. Blanda salladen med hälften av dressingen och lägg bredvid eller ovanpå laxen. Ringla över extra dressing.

Fler recept med: Fisk, Grönsaker, Övrigt, Sallader