Skär aubergineskivorna på längden. Istället för aubergine är squash gott.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 färsk lök
1 vitlöksklyfta
100 g rökt kalkon eller skinka
6 stora skivor aubergine
2 tsk olja
1 påse färsk spenat (150 g)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås

1 msk vetemjöl
2 dl lättmjölk
1 dl mager ost (17%) riven
2 krm salt

Tillbehör

5 dl kokt pasta

1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skiva den färska löken och vitlöken. Strimla kalkonköttet.
2. Stek först aubergineskivorna i hälften av oljan i en teflonpanna. Ta upp dem.
3. Fräs lök och vitlök i resten av oljan. Rör i spenat och kalkonkött och låt det fräsa någon minut.
4. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen på aubergineskivorna och rulla ihop. Lägg dem i en ugnssäker form eller i två portionsformar.
5. Vispa ut mjölet i mjölken i en liten teflonkastrull. Låt det koka upp under vispning och låt koka några minuter. Rör i hälften av osten. Smaksätt med salt.
6. Häll såsen över rullarna och strö över osten som är kvar.
Gratinera i övre delen av ugnen i 5-7 minuter.