Det är viktigt att auberginerna är mogna, annars blir röran lätt besk. Rädisor, gurka och morötter i stavar och småtomater är gott att dippa i såsen. Denna aubergineröra är en variant på den man kan hitta i franska kokböcker.

För 12 person(er)

Ingredienser

2 auberginer väl mogna
1 msk olivolja
2 salladslök grovhackade
1 vitlöksklyfta skalad
1 dl bladpersilja grovhackad
1 msk citrontimjan hackad
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

1. Sätt ugnen på 225°. Halvera auberginerna och vänd runt dem i olja i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
2. Gröp ur auberginerna med en sked. Mixa innehållet med salladslök, vitlök, persilja, citrontimjan och olivolja i en mixer eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
3. Låt stå kallt till servering.