Auberginedipp med krispiga grönsaker

Först: Skjutsa in i ugnen. Sedan: Mixa!

15 min + 1 timme i ugnen

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Picka auberginen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Baka mjuk i ugnen ca 1 timme.
3. Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. 
Lägg dem med snittytan nedåt bredvid auberginen när 20 min återstår av ugnstiden.
4. Plasta in paprikorna i en skål 5 min. Dra bort skalet. Dra skalet av auberginen och mosa köttet.
5. Mixa paprika, aubergine, nötter, 2 tsk vinäger, 2 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar krämigt i en matberedare eller med en stavmixer.
6. Skala morötterna. Bryt av den nedersta, tjocka delen på sparrisen. Servera med dippen.

Recept från /LagaLätt