Den sötstarka såsen passar perfekt till sommarens grillade grönsaker.

För 4 personer

Ingredienser

1 aubergine (400 g) stor
1 paprika röd
1 paprika gul
1 paprika grön
2 msk sesamolja

Söt misosås:

60 g misopasta
3 msk mirin
0,5 msk strösocker
0,5 msk sesamolja
1 tsk finhackad röd chili, t ex spansk peppar

Aubergine och paprika med söt misosås

 

1. Sås: Blanda miso, mirin och  socker i en kastrull. Värm tills sockret smält. Låt såsen svalna något och rör ner sesamolja och chili. Låt såsen kallna.
2. Skär auberginen i 1 cm breda skivor. Kärna ur och skär paprikan i breda klyftor. Blanda grönsakerna med sesamolja.
3. Grilla grönsakerna på båda sidor tills de fått fin färg, ca 5 min. Servera med den söta misosåsen.