Kräftsalladen är en smal fredagsrätt med endast 2 g fett.
Här finns det utrymme för en liten dessert eller ett glas svalt vitt vin.
Salladen går också bra att laga med avorioris. Koka avorioriset enligt anvisning på förpackningen och blanda med övriga ingredienser.

För 2 person(er)

Ingredienser

1,5 dl risoni (150 g)
0,5 mango (100 g)
0,5 gurka (150 g)
1 burk kräftstjärtar i lag (170 g avrunna)
40 g babyspenat

Dressing

1 krm limeskal rivet
3 msk pressad limesaft
1 msk flytande honung
1,5 msk sweet chilisås
0,5 dl gräslök hackad
2 msk basilika hackad
1 krm salt

Tillbehör

lime

1. Koka risoni eller ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj det i kallt vatten.
2. Dela, kärna ur och skär mangon i små tärningar. Dela gurkan i bitar. Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda risoni med mango, gurka, spenat och kräftstjärtar.
3. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll den över salladen.
Servera med lime.