Asiatiska salladswraps med kycklingbullar och jordnötssås

Recept på asiatiska salladswraps med kycklingbullar och jordnötssås. Lägg alla ingredienser i ett salladsblad. Den goda såsen ger kryddighet och fyllighet till rätten. Kycklingfärsen kan bytas ut mot kalkonfärs.

40 minuter

Gör så här:

  1. Skala och riv vitlöksklyftan. Blanda alla ingredienser till kycklingbullarna. Rulla dem till bollar, ca 2 cm i diameter. 
  2. Stek dem gyllenbruna och genomstekta i olja i en stekpanna. 
  3. Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem kalla och blanda med soja och olja. 
  4. Skär gurkan i tunna stavar och lägg upp på ett fat. Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i bitar. Lägg upp en rejäl bunt mynta och koriander på samma fat. 
  5. Skär bort roten på isbergssalladen och lägg den i en bunke med kallt vatten. Ta upp huvudet och ta försiktigt loss varje blad utan att de går sönder. 
  6. Sås: Blanda alla ingredienser till jordnötssåsen. 
  7. Lägg grönsaker, mango, nudlar, örter och kycklingbullar i ett salladsblad. Klicka på sås, strö över nötter och pressa över lime. Rulla ihop bladet. Ät med händerna. 

 

Recept från