Det här är ett riktigt snabbt och smidigt sätt att få till de asiatiska smakerna till vardags.

För 4 pers

Ingredienser

Asiatiska laxbiffar

500 g laxfilé
1 ägg
2 msk riven ingefära
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl ströbröd
1 msk rapsolja

Sallad

1 gurka
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 msk strösocker
2 msk vitvinsvinäger
1 krm salt

Tillbehör

3 dl ris, gärna jasminris

20 min

1. Skär laxen i mindre bitar. Mixa den grovt i matberedare tillsammans med ägg, ingefära, salt och peppar. Forma färsen till små biffar som vänds i ströbröd.

2. Sallad: Halvera gurkan och skrapa ut kärnorna. Skär gurkan i halvmånar. Kärna ur och finstrimla chilin. Blanda socker, vinäger och salt. Tillsätt gurka och chili. Låt stå i rumstemperatur till servering.

3. Stek laxbiffarna i olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med gurksallad och ris.