I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Asiatiska kycklingköttbullar

Lite kryddigare köttbullar som ger vardagen en extra Touch of Taste! Lätt att göra, gott att äta – lite kycklingbuljong förstärker den goda kycklingsmaken ytterligare!

För 4 personer

Ingredienser

600 g kycklingfärs
3 dl kokosmjölk
1,5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
2 msk currypasta röd (välj det mindre måttet om du är känslig för stark mat)
1 st ägg stort
1 dl ströbröd
1 st lök gul stor finhackad
1 st vitlöksklyfta liten finhackad
1 msk rapsolja (att steka i)
4 portioner potatismos alt. jasminris

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda 1 dl kokosmjölk, currypasta, ägg, 1 msk kycklingfond samt ströbröd. Låt det svälla några minuter och blanda sedan med lök, vitlök och kycklingfärs.
  2. Smaksätt med salt och svartpeppar (provstek gärna en klick så att smaksättningen är perfekt).
  3. Forma fina köttbullar och stek dem i oljan.
  4. När kycklingbullarna är klara tillsätt 2 dl kokosmjölk och 0,5 msk kycklingfond.
  5. Låt det koka upp och servera sedan kycklingköttbullarna tillsammans med sås och potatismos eller jasminris.Tips – för att höja smaken på rätten kan du tillsätta 1 msk fisksås, 1 msk pressad lime, 1 msk socker samt 1 msk röd currypasta i såsen.