Färdigskalade kräftstjärtar är goda och enkla att använda i en asiatisk sås. Välj kräftstjärtar i saltlag eller frysta.

För 4 person(er)

Ingredienser

250 g kokta kräftstjärtar
2 paprikor
100 g sockerärter
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 msk röd currypasta
1 hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (400 g)
1 tsk arrowrot
1 knippe färsk koriander eller persilja

Tillbehör:

kokt jasminris

1. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela sockerärterna på längden. Skala och hacka vitlöken.
2. Fräs grönsakerna i olja i en wok eller stor stekpanna.
3. Vispa ihop currypasta, smulad buljongtärning, kokosmjölk och arrowrot.
4. Häll på såsen över grönsakerna och låt allt koka någon minut. Lägg i kräftstjärtarna och strö över koriander eller persilja. Servera med ris.