Asiatiska böcklingbollar i sallad

Lite kladdig riskerar man att bli när maten äts ur salladsblad. Servera gärna bollarna vid vattenbrynet, där man smidigt kan tvätta händerna!

Annonsen laddas.

30 min

Gör så här:

1. Plocka böcklingen fri från skinn och ben.
2. Skala och grovhacka det hårdkokta ­ägget. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Finhacka chilin.
3. Blanda böcklingen i en bunke tillsammans med hackat ägg, schalottenlök, ­vitlök, chili, rått ägg, koriander, gräslök och sesamfrön till en färs.
4. Dressing: Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan så länge.
5. Morötter: Skala morötterna. Fortsätt skala till långa remsor tills moroten är slut. Häll ättika, socker, vatten och curry i en kastrull. Koka upp hastigt och låt svalna. Lägg ner morötterna i lagen och låt dra ca 5 min.
6. Forma färsen till ca 3 cm stora bollar. Rulla bollarna i panko. Fritera dem gyllenbruna i oljan. Lägg upp dem på hushållspapper och låt fettet rinna av.
7. Servera böcklingbollarna i salladsblad med morötter och dressing.

Recept från Allt om Mat