För 4 portioner

Ingredienser

3 dl ris
2 msk risvinäger, t ex Blue Dragon
4 msk sweet chilisås
5 msk japansk soja
300 g kyckingfilé
2 små rödlökar
3 paprikor
2 msk raps- eller majsolja
1/2 kruka thaibasilika
2 msk rostade jordnötter

20 min

Asiatisk wok – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningen på för-
packningen.
  2. Blanda vinäger, chilisås och 1  1/2 msk 
soja i en skål.
  3. Strimla kycklingfilén. Lägg den att marinera i hälften av sojasåsen.
  4. Skala och strimla löken. Skölj, kärna ur
    och strimla paprikorna.
  5. Fräs kycklingen i 1 msk olja i en wok eller panna ca 5 min. Lägg kycklingen på ett fat.
  6. Fräs lök och paprika i 1 msk olja 3 min. Tillsätt kycklingen, fräs ytterligare 2 min. Ringla över resten av såsen. Plocka och strössla över basilikabladen. Strö över nötterna. Servera med ris.