En underbar soppa som plockar fram sötman från morötterna.

För 4 personer

Ingredienser

2 morötter
1 msk currypasta grön
2 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk (400 ml) lätt
6 dl vatten
1 tsk salt + 0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar + 1 krm
0,5 knippe salladslök
1 burk bönor (400 g) svarta
1 mango
400 g räkor skalade

Asiatisk morotssoppa med räk- och bönsallad

 

1. Skala och hacka morötterna grovt. Fräs dem med currypastan i hälften av oljan i gryta. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Koka under lock ca 15 min.
2. Mixa soppan slät med mixer-stav och smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
3. Finstrimla salladslöken. Spola av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Skala, kärna ur och tärna mangon. Blanda salladslök, bönor, mango och räkor. Tillsätt olja och smaka av med salt och peppar.
4. Servera soppan med räk- och bönsalladen vid sidan om.