En fräsch och lätt kycklingsallad med lime och fisksås som tydliga smaksättare.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g kycklingfilé
2 msk fisksås
1 msk rapsolja
2 citrongräs
2 krm salt
150 g vitkål
2 blekselleri stjälkar
2 morötter

Dressing

1 msk rapsolja
1 msk fisksås
2 tsk råsocker
1 lime rivet skal
1 msk lime pressad
2 tsk spansk peppar finhackad
2 msk mynta finhackad färsk
1 msk koriander finhackad färsk

1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Lägg dem i en skål och blanda med fisksås, olja och finstrimlat citrongräs. Låt stå medan du gör resten av salladen.
2. Strimla vitkålen mycket tunt och lägg i en skål. Strimla selleristjälkar och morot och blanda ner det.
3. Rör samman olja, fisksås, socker, limeskal, limesaft, vatten och peppar. Rör om tills sockret löst sig. Blanda ner i salladen.
4. Hetta upp en stekpanna eller wok. Stek kycklingbitarna med citrongräs på medelvärme ca 5 min till alla bitar är genomstekta. Blanda ner i salladen och servera.