Med kokosmjölk och currypasta får skaldjurssoppan en asiatisk smak.  

För 6 person(er)

Ingredienser

2 tom ka-mix (Santa Maria)
800 g kokosmjölk
1 l 1vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk röd currypasta
200 g sockerärter
1 morot stor
100 g risnudlar
1 kg räkor med skal
320 g kräftstjärtar i lag

Tillbehör:

1 koriander hackad

1. Vispa ihop tom ka-mix, kokosmjölk, vatten, buljongtärningar och currypasta i en kastrull. Sjud blandningen ett par minuter.
2. Strimla sockerärterna. Skala och hyvla moroten (med osthyvel) och skär längderna i mindre bitar. Blanda ner dem i soppan.
3. Bryt risnudlarna i mindre bitar och blanda även dem i soppan.
4. Skala räkorna och låt kräftstjärtarna rinna av väl. Tillsätt räkor och kräftstjärtar.
5. Ge soppan ett uppkok och servera tillsammans med hackad koriander.