Smakrik asiatisk sås till glasnudlar eller andra nudlar. Koriander och jordnötter kan barnen själva lägga på.

För 4 personer

Ingredienser

500 g kyckling- eller hönsfärs
1 msk rapsolj
2 vitlöksklyftor
1 msk ingefära finriven
1 msk currypasta grön
2 msk soja japansk
2 tsk fisksås asiatisk
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 morot
3 salladlökar eller 1 purjolök
150 (ca) g sockerbönor eller sockerärtor
1 kruka koriander
1 (ca) dl jordnötter salta

Tillbehör

glasnudlar
sallad

20 min

Asiatisk köttfärssås med glasnudlar – gör så här:

  1. Stekfärsen i oljan tills den är brynt. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt ingefära, curry-pasta, soja och fisksås. Häll i kokosmjölken och koka ihop för att koncentrera smakerna, ca 10 min.
  2. Skala moroten, ansa salladslöken, och skär grönsakerna i skivor. Dela sockerärterna på längden. Blanda ner grönsakerna i köttfärssåsen.
  3. Hetta upp såsen. Strö över repad koriander eller servera den bredvid. Servera med jordnötter, nudlar, gurksallad och sallad.
Fler recept med: Asiatiskt, Övrigt