Asiatisk karré med hoisinsås

Fläskkarrén, som steks till 80° innertemperatur, tar lite längre tid i ugnen än skinksteken som bara steks till 70°.

1. Sätt ugnen på 200°. Skär ett tvärgående snitt, ca 3 cm djupt, på karrén. Skär ytterligare två snitt tvärs över på diagonalen så att ett kryss bildas. Blanda samman marinaden och pensla köttet med den.
2. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat med den sidan som inte är snittad uppåt. Stek mitt i ugnen ca 20 min. Häll vattnet i formen. Vänd och pensla köttet igen, sätt i en köttermometer och stek ytterligare ca 40 min tills innertemperaturen är 80°. Pensla under tiden med mer marinad. Lägg över folie om den blir för mörk. Strö över sesamfrön när köttet är färdigstekt. Låt det vila 15 min innan det skärs upp.
3. Sila skyn och blanda den med köttbuljong till 4 dl vätska. Häll det i en kastrull, blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner det i vätskan. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera köttet med såsen, kokt ris blandat med tärnad färsk mango och wokade grönsaker.

Recept från