Asiatisk kålsallad

Asiatisk kålsallad passar perfekt till ­asiatiska nudelrätter och till ­grillad eller stekt fisk.

För 4 personer:

Ingredienser

1 klyfta rödkål (400 g)
1 kålrabbi (300 g)
2 salladslökar
1 kruka thaibasilika 

Dressing:

1 lime
0,5 röd chili t ex spansk peppar
1 msk sesamolja
2 msk rapsolja
1 tsk sesamfrön svarta
2 msk rårörsocker
2 msk fisksås asiatisk

Garnering:

1 dl jordnötter hackade 
koriander

30 minuter

Asiatisk kålsallad – gör så här:

  1. Skär bort rotstocken och finstrimla kålen. Ansa och finstrimla kålrabbin. Ansa och finstrimla salladsöken. Repa bladen från ­thaibasilikan. Blanda allt i en skål.
  2. Dressing: Pressa saften ur ­limen. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och blanda med salladen.
  3. Garnera med jordnötter och koriander.

Recept av Ulla Karlström

Fler recept med: Asiatiskt, Grönsaker, Övrigt, Sallader