Asiatisk entrecôte med fänkål och äpple

Grönsakerna får spännande smak stjärnanis och fin sötma från äppeljuice.

1. Sätt ugnen på 250°:
2. Salta och peppra entrecôten. Blanda i en bunke hoisinsås, chilisås, currypasta och ingefära och lägg i köttet.
3. Dela varje fänkål i 4 bitar, skär äpplen och potatis i halvor.
4. Lägg kött, fänkål, äpple, potatis och stjärnanis på en plåt med bakplåtspapper. Salta 1/2 tsk och peppra 2 krm. Strö farinsocker på fänkål och äpple.
5. Häll på äpplejuice, olivolja och kalvfond över alltsammans.
6. Ställ in plåten i den övre delen av ugnen ca 20 minuter så att köttet får färg.
7. Sänk ugnen till 125° och baka ytterligare 20-30 minuter i mitten av ugnen tills köttet har en innertemperatur på 58°. Låt köttet vila under folie 10 minuter innan det skärs i skivor. Garnera gärna med färsk timjan.

Recept från