Asiatisk buljong

En grundbuljong med asiatiska smaker, perfekt som bas i soppor eller att bara dricka som den är om du känner dig lite nere.

Annonsen laddas.

Asiatisk buljong

Gör så här:

1. Banka på citrongräset en aning så att stjälken bryts upp. Lägg citrongräs, galangal, korianderrot, kaffirlimeblad och gurkmeja i en stor gryta.

2. Skala rättika, lök och vitlök och skär i grova bitar. Skölj kycklingskrovet och skär det

i grova bitar. Lägg skrovet i grytan. Häll över vattnet. Koka upp och skumma noga.

3. Lägg i grönsakerna, koka upp och skumma ännu en gång.

Låt  sjuda under lock ca 2 timmar. Skumma återigen om det behövs.

4. Sila buljongen genom finmaskig sil. Koka ihop tills ca 1 liter återstår, då blir buljongen ­kraftig och välsmakande.

5. Kyl buljongen och ta bort ­fettet som lagt sig överst. Nu är buljongen klar att användas till soppor och såser. Den går även utmärkt att frysa.

Recept från Allt om Mat