I annonssamarbete med GOGREEN

Bondens egna recept - detta recept är framtaget tillsammans med en av våra odlare av gula ärtor, Magnus Johansson från Ullevid Västergård i Östergötland. Att äta ärtsoppa är verkligen att smaka vår historia. Den här soppan av njutits i Sverige så länge recept skrivits ned. Så här gör vi den!

För 4 portioner

Ingredienser

4 dl gula ärter GoGreen Svenskodlade
1 l vatten
400 g fläsk rimmat (tärnat)
1 dl gul lök hackad
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk ingefära färsk
2 nypor timjan (och ev 1 tsk mejram)
senap
salt
peppar

1 h

Ärtsoppa med fläsk – en rätt med anor

 

Så här lagar du receptet:

1. Skölj ärterna. Blöttlägg i kallt vatten, ca 12 timmar, häll av vattnet.

2. Koka upp ärterna i nytt vatten med salt. Skumma av och låt sjuda tillsammans med fläsk, lök och buljong tills ärterna är mjuka (ca 1 timme). Rör om då och då med en visp för att få bort ärtskalen. Späd ev. med mer vatten till önskad konsistens.

3. Smaka av med salt och peppar samt krydda med timjan (och ev. mejram). Servera med senap!

Fler recept med: GoGreen, Soppa, Svenskt