Vänd ihop salladen strax före servering och häll på dressingen i sista stund.

För 10 person(er)

Ingredienser

1 knippa minimorötter
20 rädisor
1 bananschalottenlök
1 salladshuvud (t ex roman- eller isbergssallad)
100 g rucolasallad
25 g ärtskott (1 ask)
2 dl gröna ärter
100 g sockerärter
200 g fetaost

Dijondressing:

2 msk dijonsenap
2 msk honung flytande
1 msk äppelcidervinäger
0,5 dl rapsolja
2 msk vispgrädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymald
1 msk gräslök hackad

1. Skölj och ansa morötter och rädisor. Koka morötterna i lättsaltat vatten ca 5 min. Lägg rädisorna i vattnet och låt dem koka med ca 30 sekunder. Ta upp och lägg morötter och rädisor i kallt vatten så att kokningen avstannar.
2. Dressing: Vispa ihop senap, honung och vinäger. Droppa i oljan under vispning och rör i grädden. Smaksätt med salt och peppar och tillsätt gräslök.
3. Skala och skiva löken. Riv salladen i bitar. Blanda salladsingredienserna med smulad fetaost. Droppa över dressing.

Fler recept med: Övrigt, Sallader, Vegetariskt