Peston passar även bra som sås till grillat kött eller fisk.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g pasta t ex penne
200 g sockerärter
100 g fetaost (16 %)

pesto

1 kruka basilika
1 dl gröna ärter tinade
50 g valnötter
50 g ost riven (17 %)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl vatten
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt sockerärterna koka med när ca 2 min återstår av koktiden.
2. Repa bladen från basilikan, spara några blad till garnering. Mixa basilika, gröna ärter, nötter, ost och olja med mixerstav. Späd med vattnet och krydda med salt och peppar.
3. Låt pastan rinna av och blanda den med peston. Smula över fetaost och garnera med de sparade basilikabladen.

Ca 660 kcal per portion, 28 g fett, 25 g protein, 78 g kolhydrater