Med färdigköpt, färsk tortellini är Bobbos ärtfantasi lättlagad. Bjud den som entré eller bygg på med härliga, grillade pilgrimsmusslor eller mera grönsaker så passar den också som huvudrätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

24 tortellini färska, med ricotta

Ärtsås:

150 g ärter frysta
2 msk smör mjukt
3 msk schalottenlök hackad
2 dl vatten + grönsaksbuljongtärning (räkna en halv på 2 dl)
1 msk apelsin pressad
1 krm curry
0,5 dl vispgrädde
0,5 krm salt

Ärtsallad:

3 msk schalottenlök finhackad
1 msk smör
100 g ärter frysta
100 g ärtskott eller solrosskott
0,5 tsk salt
0,5 krm vitpeppar eller svartpeppar

Garnityr:

1 apelsin skalet

Servering:

grillade pilgrimsmusslor eller kokta svartrötter

Ärtfantasi

1. Riv apelsinskalet till garnityret och lägg det att torka en halvtimme på en assiett i 50° ugnsvärme.
2. Sås: Koka ärterna mjuka 4 min, sila upp och spola dem snabbt med kallt vatten. Mixa dem fint och tillsätt smöret. Ställ ärtsmöret åt sidan så länge.
3. Koka löken mjuk i vatten, buljongtärning, pressad apelsin och curry 5 min. Mixa sedan inför serveringen den heta buljongen med ärtsmöret och grädden och smaka av sältan.
4. Ärtsallad: Hacka och smörfräs löken. Blanda inför serveringen först ner ärterna och när de är genomvarma blandas solrosskotten ner. Smaksätt slutligen med salt och peppar.
5. Koka tortellinin. Lägg upp den tillsammans med ärtsåsen och ärtsalladen på varma tallrikar och strö lite torkade apelsinskalsmulor över det hela.